68_013_Sognecenter_013_H.jpg

Materials
We integrate knowledge about environmental issues, sustainability and healthy materials

At NORD we work consciously and responsibly with material resources. We integrate knowledge about sustainability and healthy materials in our design, and always strive to find new aesthetical and beautiful details that projects a significant expression and distinctive character to the building.

We make use of new and innovative methods and materials in our projects. We take responsibility for the earth’s resources and work hard for green revenue.

Case: Villa Wood

Massivtræ_1.jpg

We engage with innovative and classic material technology and create sustainable solutions through the use of for instance CLT and wood as a building material

68_011_Astrupvej_041_L.jpg

An investigation into a contemporary sustainable house that uses wood as the main material. 'Shou Sugi Ban' combined with CLT merges past and future material technologies.

Case: Furesø City Hall

The use of upcycled materials that are Cradle to Cradle certified, provides our projects with new substance and character. Here the ceilings are made of recycled plastic bottles.

Case: Hospice in Frederiksberg

Sustainable Kebony wood has been

treated in a unique way to extend

the material’s lifetime and minimize maintenance

Case: Brickwork in Carlsberg

Europaskolen_127_AM_L.jpg

Details that complement the historical context gives the building identity and coherence

Case: House of Natural Science

Naturvidenskabens hus, Bjerringbro
68_001_NVH_035_H.jpg

An investigation into a circular shaped building led to a glassfacade, that changes character when it absorbes different light conditions over time.

Case: Messinavej Energy Renovation

68_014_Messinavej_14_L.jpg

Energy renovation of buildings from the ‘70s gives new possibilities for materiality, expression and identity

Messinavej_Nord_X_Schlegel_L.jpg

Case: Brønshøj Parish Center

68_013_Sognecenter_045_L.jpg
68_013_Sognecenter_012_H.jpg
DSC04000.JPG

CLT timber structure used to lower the C02 footprint of the building, and creating a significant aestetic expression of the centre

Brønshøj_2.jpg